Челси и Астън Вила завършиха при 1:1 в днешното дерби от 16-ия кръг на английската Висша лига, предвид отложения по-рано двубой между Евертън и Манчестър Сити.

Мачът започна с опасност за домакините, но ударът на Пулишич в 11-ата минута премина встрани.  Астън Вила отвърна с шут на Мати Кеш в 30-ата, но също неточен. Гол все пак падна преди почивката, а негов автор стана Оливие Жиру в 34-ата минута (1:0), засичайки центриране на Бен Чилуел, а Челси се оттегли с аванс на почивката.

Само пет минути след подновяването на играта Астън Вила изравни след комбинация между Кеш и Ел Гази за 1:1. Челси натисна и стигна до попадение в 66-ата минута на Сезар Аспиликуета, но голът беше отменен заради засада.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Само две минути по-късно Астън Вила удари напречната греда след далечен шут на Джон Макгин, а в следващата атака Калъм Хъдсън-Одой можеше да отбележи за домакините. В продължението на мача Бен Чилуел за малко не вкара страхотен гол и не реши всичко, но ударът му от воля мина покрай гредата.

Двата тима взеха по точка в битката за зона Европа и вече имат по 26, като бирмингамци са позиция по-напред в класирането и заемат петото място.

В друга среща от кръга, играна по-рано днес, Кристъл Палас и Лестър завършиха при 1:1.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ и КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА