Лестър измъкна само точка при гостуването на Кристъл Палас в първата среща от програмата на 16-ия кръг във Висшата лига. Мачът на "Селхърст Парк" завърши 1:1. Вилфрид Заха даде преднина на домакините в 58-ата минута, а Харви Барнс изравни в 83-ата.

Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс направи редица промени в състава за гостуването днес в Лондон в сравнение срещата с Манчестър Юнайтед в събота, завършила 2:2. Джейми Варди остана на пейката срещу Кристъл Палас, като се появи в игра в 66-ата минута. Ако голмайсторът на "лисиците" бе на терена от самото начало, срещата може би щеше да се развие по различен начин. В 19-ата минута гостите получиха дузпа. Келечи Ихеаначо обаче беше неубедителен при изпълнението, което Висенте Гуаита спаси. Малко по-късно Денис Прает от Лестър удари греда, а след половин час игра Ихеаначо направи още един пропуск.

В 58-ата минута "лисиците" бяха наказани от Вилфрид Заха, за когото това бе осми гол във Висшата лига през сезона.

Изравнителното попадение за гостите вкара Харви Барнс, който преди дни се разписа и при 2:2 с Манчестър Юнайтед. До края "лисиците" упражниха натиск, но не успяха да стигнат до ново попадение и срещата приключи 1:1.

С актив от 29 точки Лестър се изкачи на второто място във временното класиране. Отборът на Брендън Роджърс изостава с три от лидера Ливърпул, но е изиграл един мач повече. Кристъл Палас е на 13-ата позиция с 19 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ и КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА