ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Брайтън размаза у дома Ливърпул с класиката 3:0 в мач от 20-ия кръг на английската Висша лига. С два гола на Соли Марч (47, 53) и един на Дани Уелбек „чайките“ постигнаха втора поредна победа в шампионата, събирайки 30 точки и изпреварвайки с две мърсисайдци на седмата позиция.

Домакините започнаха по-добре и в 8-ата минута създадоха добра атака, но удар на Соли Марч отблизо бе блокиран.

В 41-ата минута Алисон събори Марч в наказателното поле и съдията Дарън Ингланд отсъди дузпа, която след преразглеждане с ВАР бе отменена и Ливърпул оцеля през първата част.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Малко след почивката Каору Митома сложи топката на крака на Соли Марч (47), който нямаше проблем да вкара. Скоро след това Соли Марч (53) получи топката от Еван Фъргюсън и с хубав изстрел от границата на наказателното поле удвои аванса на домакините.

В 80-ата минута Коди Гакпо бе изведен в наказателното поле на "чайките", но Роберт Санчес излезе добре и спаси удара му с крак. Две минути по-късно Дани Уелбек (82) вкара за 3:0 след индивидуален пробив, при който защитата на Ливърпул отново не се намеси добре. До края на срещата повече опасности пред някоя от двете врати нямаше и така Брайтън записа една от най-значимите си победи във Висшата лига.

Саутхямптън спечели изключително ценна победа над Евертън като гост с 2:1 в сблъсъка на дъното. Преди почивката "светците" бяха по-активни, но домакините от Ливърпул откриха резултата чрез Амаду Онана, който с глава вкара центриране на Демирай Грей от корнер. Веднага след почивката Джеймс Уорд-Прайз изравни за Саутхямптън след като технично прибра топката от защитник на "карамелите" и останал сам срещу Джордан Пикфорд, стреля покрай него. Десетина минути преди края Уорд-Прайз вкара изключителен гол от пряк свободен удар, с което даде голям тласък на тима си в борбата за оцеляване. Двата отбора са на последните две места в класирането на Висшата лига с по 15 точки, което може да се окаже фатално за мениджъра на "карамелите" Франк Лампард. Това беше първа победа за Саутхямптън при новия мениджър Нейтън Джоунс.

Нотингам постигна много важна победа, като се наложи над Лестър у дома с 2:0. Първото попадение бе дело на Бренън Джонсън в 56-ата минута и пак той удвои пет минути преди края на редовното време. Така Форест се качи до 13-о място в класирането и вече диша много по-спокойно, докато "лисиците" са близо до опасната зона.

Уулвърхямпън победи Уест Хям с 1:0 като домакин. Даниел Поденсе донесе трите точки на "вълците", които по този начин се измъкнаха от опасната зона за сметка на съперника си от Лондон. "Чуковете" са сред изпадащите с равни точки с Евертън и Саутхямптън. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК