ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха дербито на Манчестър представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Манчестър Юнайтед обърна Манчестър Сити и успя да спечели с 2:1 градското дерби от 20-ия кръг на Висшата лига, което беше белязано от зрелищен късен обрат. 

Появилият се като резерва Джак Грийлиш откри резултата в 60-ата минута на двубоя на "Олд Трафорд" и даде преднина на шампионите, след като преди това "червените дяволи" пропиляха няколко изгодни положения за гол. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В заключителните минути домакините нанесоха своя удар, осъществявайки пълен обрат. В 78-та минута Бруно Фернандеш изравни със спорен гол, а в 82-ата Маркъс Рашфорд също прониза Едерсон - 2:1.

Юнайтед беше в серия от три поредни загуби от градския си съперник (0:2, 1:4 и 3:6), но днес съумя да отмъсти и да зарадва привържениците си със сладката победа. След нея тимът на Ерик Тен Хаг събра 38 точки и е трети, като вече изостава само с една зад Манчестър Сити. Лидерът Арсенал е с 44 точки преди утрешното дерби на Лондон с Тотнъм (от 18:30 часа). "Шпорите" имат 33 точки в актива си.

Класа: Божинов няма равен, пак им разказа играта!

Мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг заложи на доста по-нестандартен състав, като в центъра на отбраната си партнират Рафаел Варан и Люк Шоу, а на скамейката остават тримата защитници Хари Магуайър, Виктор Линдельоф и Лисандро Мартинес. В халфовата линия Каземиро и Кристиан Ериксен са подкрепяни от Фред, а Бруно Фернандеш е част от офанзивната тройка заедно с Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал.

Наставникът на шампионите Хосеп Гуардиола пък прави цели осем промени в своя състав спрямо тези, които започнаха титуляри при загубата от Саутхемптън с 0:2 за Купата на Лигата.

Жоао Кансело отново стартира на левия фланг на отбраната, а Мануел Аканджи и Нейтън Аке са в сърцето на защитата. В центъра на халфовата линия Бернардо Силва получава място вместо Гюндоган, а останалите двама в тази зона са Кевин де Бройне и Родри. Атаката на Манчестър Сити е водена от Ерлинг Холанд, на когото по крилата партнират Рияд Марез и Фил Фодън.

Първата голова ситуация в дербито беше в 10-ата минута. Играчите на Сити сгрешиха при изнасянето, а топката бе пратена от Ериксен към Бруно Фернандеш, който нахлу опасно в наказателното поле, но стреля покрай вратата.

Домакините отново получиха отлична възможност да открият резултата в 32-ата минута, когато организираха бърза атака. Едерсон сгреши, разминавайки се с топката, Рашфорд я пое и влезе в наказателното поле, но стреля слабо по земя и право в тялото на бранител в синьо.

Само три минути по-късно пак Рашфорд пропусна. Английският национал успя да се отскубне от опеката на Родри, но не успя да преодолее Едерсон. След това Рашфорд показа, че изпитва болежки, което видимо притесни Тен Хаг. 

Пред първото полувреме футболистите на Манчестър Сити не успяха да отправят нито един точен удар във вратата на Давид де Хеа.

В началото на второто полувреме бразилският национал Антони замени французина Антони Марсиал. Гуардиола пък не предприе промени. В 53-ата минута шампионите направиха добра атака, Де Бройне центрира към Бернардо Силва, който отправи слаб удар и Рафаел Варан изчисти.

Шампионите засилиха натиска си и успяха да поведат в 60-ата минута. Де Бройне отново успя да влезе в наказателното поле и центрира успоредно на голлинията, където появилият се малко по-рано Джак Грийлиш вкара с глава - 0:1.

В 78-ата минута Каземиро изрита топката в предни позиции към Рашфорд, но Бруно Фернандеш го изпревари и реализира. "Гражданите" протестираха заради засада на английския национал, но португалският плеймейкър не бе в такава и в крайна сметка Юнайтед изравни. Имаше спорове край тъчлинията, но след консултации между съдийската тройка Стюарт Атуел зачете попадението - 1:1.

Само две минути след това Фернандеш получи подаване в центъра на терена и продължи към Алехандро Гарначо, а крилото успя да поднесе топката на метър пред голлинията за Рашфорд, който я засече в мрежата на Едерсон, донасяйки победата с 2:1.
 

MAНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - МАНЧЕСТЪР СИТИ 2:1
0:1 Джак Грийлиш (60), 1:1 Бруно Фернандеш (78), 2:1 Maркъс Рашфорд (82)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Варан, Шоу, Маласия, Каземиро, Фред, Ериксен, Фернандеш, Марсиал, Рашфорд

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Аканджи, Аке, Кансело, Родри, Де Бройне, Бернардо Силва, Холанд, Фодън

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!


Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК