Елитният Брайтън навакса сериозен пасив и спечели при визитата си на втородивизионния Милуол с 5:4 след дузпи в последния 1/4-финал от турнира за Купата на Англия – ФА Къп. В редовното време срещата завърши 2:2, а в продълженията не се стигна до гол. При изпълненията от бялата точка футболистите на „чайките“ запазиха по-голямо спокойствие и класираха тима за 1/2-финал в турнира за първи път от 1983 година. Играчите на Крис Хютън ще спорят с Манчестър Сити за място на финала, а в другия полуфинал се изправят Уотфорд и Уулвърхемптън, който по пътя си в турнира елиминира Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

През първата част нямаше попадения в Лондон, но след почивката домакините взеха комфортна преднина с попадения на Алекс Пиърс (70) и Ейдън О‘Брайън (79). „Лъвовете“ се виждаха в следващата фаза, но „чайките“ не се предадоха и след попадения в края на холандеца Юрген Локадия (88) и Соломон Марч (90+5) в последните секунди на добавеното време изравниха.

В продълженията съперниците не успяха да се излъжат, а в самия им край Шейн Фъргюсън получи червен картон и остави Милуол с 10 човека на терена. Попадение на Локадия пък бе отменено заради засада в допълнителното време. Стигна се до дузпи, при които Глен Мъри удари гредата при първата, но Мат Райън спаси удар на Ромео и Брайтън изравни след това. Купър прати топката над вратата при последното изпълнение и разплака феновете на домакините.

Двете полуфинални срещи във ФА Къп ще се играят на "Уембли" на 6 и 7 април.