Тотнъм загуби драматично с 2:3 у дома от Борнемут в мач от 31-ия кръг на английската Висша лига и остана на три точки от четвъртия Манчестър Юнайтед.

Хьон Мин Сон (14) с удар от движение даде аванс на домакините, възползвайки се от пас на Иван Перишич. В 22-ата минута Сон нахлу с дрибъл в наказателното поле и стреля към горния десен ъгъл, но Нето изби топката в гредата.

Борнемут изравни с прехвърлящ удар на Матиас Виня (38), който бе изведен от Доминик Соланке в наказателното поле.

„Черешките“ стигнаха до пълен обрат, след като Доминик Соланке (51) стигна до отскочила топка и с хубав удар прати топката в мрежата за 1:2.

Тотнъм натисна и гол на Ричарлисон в 87-ата минута не бе зачетен заради засада, но минута след това Арно Данжума (88) изравни за 2:2 с удар по земя от границата на наказателното поле. „Шпорите“ имаха още няколко отлични възможности в следващите минути в търсене на обрата, но в добавеното време Доминик Соланке намери Данго Уатара (90+5), който с великолепен удар донесе трите точки на гостите.

„Шпорите“ остават пети с 53 точки, на 3 зад четвъртия Манчестър Юнайтед, който обаче е и с два мача по-малко. „Черешките“ са 14-и с 33.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!