Манчестър Юнайтед официално обяви привличането на Хари Магуайър от Лестър. Дългоочакваният трансфер вече е факт и националът на Англия се превръща в най-скъпия защитник в света. За 26-годишния бранител "червените дяволи" плащат на "лисиците" умопомрачителните 100 милиона евро! 

Договорът на Магуайър, известен с прякора Голямата глава, е за шест години с опция за удължаването му за още една. 

"Щастлив съм, че вече съм част от Манчестър Юнайтед. Насладих се изцяло на времето, прекарано в Лестър, и искам да благодаря на всички в клуба, както и на феновете за фантастичната им подкрепа през последните два сезона. Когато Манчестър Юнайтед почука на вратата, това е невероятна възможност. Разговорите с мениджъра Оле Гунар Солскяер ме развълнуваха заради визията и плановете, които той има за отбора. Ясно е, че Оле изгражда тим, който да печели трофеи. С нетърпение очаквам да се срещна с новите си съотборници и да започна сезона", коментира Хари Магуайър пред официалния сайт на Манчестър Юнайтед.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Английският национал подобрява рекорда за най-скъп защитник в света, който се държеше от Върджил ван Дайк. Холандският национал миналата година премина от Саутхемптън в Ливърпул за 85 милиона евро.

През миналия сезон новото попълнение на Манчестър Юнайтед изигра 32 мача за Лестър и вкара 3 гола.

Хари Магуайър преминава през школата на Шефилд Юнайтед и играе за родния си клуб в Лига 1 през сезон 2013/14. След това става играч на елитния Хъл Сити, но след само 91 минути във Висшата лига е пратен под наем в Уигън. След изпадането на „тигрите“ успява да се утвърди в тима и да си осигури трансфер в Лестър срещу 17 милиона паунда. Тогавашният мениджър на „лисиците“ Крейг Шекспир го нарече „бъдещия капитан на Англия“.

Неизменен титуляр в Лестър, Магуайър признава, че възможността да се изправя срещу Джейми Варди на тренировките му е помогнала да израсне и да се превърне в по-добър играч. Дебютира за Англия в световна квалификация срещу Литва – 1:0 на 8 октомври 2017 г. В същия мач Трипиър за първи път е титуляр за „трите лъва“. С гола си с глава срещу Швеция Хари Магуайър стана първият футболист на „трите лъва“ след Рио Фърдинанд на Мондиал 2002, вкарал първия си гол за националния отбор в елиминационен мач от световно първенство.