Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е убеден, че тимът му ще навакса изоставането си от Ливърпул. Шампионите загубиха с 0:2 от Уувърхемптън и така "мърсисайдци" се откъснаха с 8 точки преднина на върха във Висшата лига. 

"Беше просто лош ден, случва се. Започнахме добре, но допуснахме няколко контраатаки след наши грешки при изграждането на атаките и това ни поизнерви. След почивката контролирахме по-добре играта, атакувахме с всички сили, но в два момента загубихме топката и стана трудно да се защитим, а те бяха изключително ефективни.

Преди това ударихме греда и имахме доста ситуации пред тяхната врата, но не ги изиграхме по най-добрия начин", коментира Гуардиола след мача.

Манчестър Сити спечели последните две титли на Англия, а испанецът остава оптимист въпреки втората загуба в последните четири мача в първенството. 

"Познавам момчетата. Можем да го направим отново. Просто днес беше един лош ден, един лош мач. Респект към съперника. Каквото стана, стана...Нe бяхме на обичайното си ниво. Разликата се увеличи, а Ливърпул не губи точки.

Ще трябва да наваксаме, но все още е октомври и има много време. Естествено сега сме разочаровани, тъжни и ядосани, но трябва да признаем, че не направихме достатъчно, което е много необичайно за нашия отбор. Знаем, че имаме необходимите качества и вярвам, че ще го покажем", каза още Гуардиола.

ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2019/2020 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ