Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола обясни защо е решил да заложи на по-предпазлива тактика при загубата от Тотнъм (0:1) в Лондон в първия им мач от 1/4-финалите на Шампионската лига. Испанецът заложи на по-дефанзивен състав и остави резерви играчи като Лерой Сане и Кевин де Бройне.

"След мача няма никакво значение дали решенията са били добри, или не. Това няма да промени нищо. Имахме план и играчите знаеха защо взехме тези решения, тъй като искахме да играем по определен начин в първия мач. Очаквахме двубоят да се играе на по-ниско темпо и да има повече подавания. Трябваше да атакуваме в подходящия момент. Не искахме да получаваме гол на контраатака, защото в този компонент те са по-силни от нас. Освен това ние имахме два дни за почивка, а те - шест. Затова решихме да подходим по различен начин. В общи линии двубоят бе добър. За съжаление, не успяхме да вкараме гол, но има и реванш у дома", коментира Гуардиола, който очаква труден мач срещу Кристъл Палас във Висшата лига.

"Гостуването на "Селхърст Парк" винаги е трудно. Не само заради стадиона, но и заради играчите на Кристъл Палас. Те са много добре организирани, а в предни позиции притежават много качествени изпълнители. Имаме още шест мача и знаем за какво играем. Все пак ние сме спечелили 180 точки за две години", донави испанецът.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/19 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ