Манчестър Сити е непоклатим от върха в английската Висша лига без нито една загуба. Въпреки това според мениджъра Хосеп Гуардиола „гражданите” все още не са велик клуб и за тази цел им липсва още нещо.

„Докато станем велик клуб като Манчестър Юнайтед или Ливърпул с тяхната историята, трябва да спечелим още много. Никой не може да отнеме това, което сме постигнали досега, но ние трябва да спечелим титли, иначе това няма да има стойност”, категоричен е наставникът на Манчестър Сити.  

„Трябва да гледаме мач за мач и в никакъв случай далеч в бъдещето. Ако човек гледа далеч напред, ще направи грешка”, заяви Гуардиола вече за първите мечти за четири трофея този сезон – шампионската титла и купата на страната, както титлата в Шампионската лига и тази в Купата на Лигата.

Каталунският специалист е предпазлив, тъй като по времето си в Байерн не успя да повтори требъла на баварците с Юп Хайнкес от 2013 година. В Англия това е постигал легендарният сър Алекс Фъргюсън с Манчестър Юнайтед през 1999 година – купата, шампионската титла и трофея в Шампионската лига.

В Испания пък Гуардиола спечели всичко с Барселона. През 2009 година той и каталунският тим спечелиха шест трофея на национални и международно равнище.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА