Мениджърът на шампиона Манчестър Сити Хосеп Гуардиола отписа защитата на титлата този сезон. 49-годишният испански специалист описа Ливърпул като „феноменален и превъзходен“ тим, който под ръководството на Юрген Клоп няма как да изтърве трофея във Висшата лига.

„Естествено, че Ливърпул ще бъде шампион на Висшата лига, но те биха били шампиони също и в Испания, Италия или Германия. След 23 мача с 22 победи и едно равенство те навсякъде биха били шампиони“, сподели Гуардиола пред „Скай Спортс“.

Мърсисайци имат аванс от 16 точки на върха пред Манчестър Сити след 24 кръга, но въпреки това Гуардиола е доволен от резултатите на отбора си.

„Когато Челси стана шампион, те не се класираха следващия сезон за Шампионската лига. Същото направи и Лестър. Когато ние спечелихме, защитихме трофея си първия път. В Испания с тези точки, които имаме сега, щяхме да сме на една или две зад лидера, същото важи и за Германия и Италия. Ливърпул обаче е просто фантастичен, феноменален и превъзходен. Трябва да го приемем и да се поучим от това“, добави испанецът.