Ливърпул не е печелил шампионската титла в Англия от 30 години и този сезон върви уверено към нея, след като води с 16 точки на върха пред шампиона Манчестър Сити и има мач по-малко от него.

Грубите сметки сочат, че мърсисайдци трябва да вземат 27 точки в оставащите 15 кръга, за да триумфират като шампиони,. Любопитното е, че ако те и „гражданите“ продължават да печелят следващите си сблъсъци и не губят, то „червените“ ще имат шанс да си осигурят титлата на специален стадион. Става въпрос за директния сблъсък между двата тима на 4 април, когато те ще премерят сили на „Етихад“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Най-ранният момент, в който Ливърпул ще триумфира е 29 февруари. Това може да се случи, ако мърсисайдци победят в следващите 4 кръга, а Сити загуби 4 поредни срещи. Рекордът за най-ранно спечелена титла е през сезон 2000/2001, когато Манчестър Юнайтед ликува официално на 14 април като шампион.

Съществува и вариант, при който Ливърпул да спечели титлата с победа срещу градския съперник Евертън на "Гудисън парк" на 16 март, ако мърсисайдци и Манчестър Сити вземат няколко срещи, но и загубят точки по пътя си.