Мениджърът Хосеп Гуардиола обяви, че халфът на Манчестър Сити Джак Грийлиш ще бъде извън игра в следващите няколко седмици и едва ли ще може да вземе участие в предстоящите контролни срещи на Англия с Бразилия и Белгия.

Грийлиш бе заменен още в 38-мата минута при победата с 6:2 над Лутън Таун през седмицата в турнира за Купата на Англия. Той получи контузия в слабините, каквато му попречи да играе и в предишните четири мача на тима преди този на "Кенилуърт Роуд".

"Не мисля, че Джак ще може да играе за Англия този месец. Говорих с Гарет Саутгейт и му обясних ситуацията. Не смятам, че той ще бъде готов за тези срещи", каза Гуардиола.

"Нямам идея кога той ще може да се завърне в игра, но със сигурност няма да е тази седмица. Най-важното е той да се възстанови добре. За него обаче това е възобновяване на травмата, а той ни трябва напълно здрав, за да можем да го използваме максимално", допълни Гуардиола.

Националният отбор на Англия приема Бразилия на "Уембли" на 23 март, а три дни по-късно е домакин и на Белгия. Двубоите са част от подготовката за Евро 2024 на селекцията на Гарет Саутгейт.