Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се заяде с този на Ливърпул Юрген Клоп. Испанецът изрази разочарованието си от изказване на германеца. Клоп обяви, че английският шампион живее във "фантастична земя, в която получават всичко, което си пожелае". Изказването му бе във връзка с ниската трансферна активност от страна на мърсисайдци в сравнения с „гражданите“.

"Да, това ме дразни, защото просто не е вярно, че харчим по 200 милиона всеки трансферен прозорец. Също така, това е Ливърпул, да не е малък отбор? Разбира се, че не ми харесва, защото не е вярно. Миналия сезон похарчихме 17 млн. паунда само за един играч. Преди два сезона, когато пръснах много пари, беше, защото поех тим с 10-11 играчи над 30-годишна възраст - трябва да ги замениш", отвърна Гуардиола на Клоп.

"Не можем да харчим по 200 милиона всеки сезон. Например, Ливърпул пръсна над 200 милиона през миналата кампания и не могат да го повторят през това лято. При нас е същото. Купихме един играч през този сезон (б.р. Родриго Ернандес за 70 млн. евро от Атлетико), както и Анхелиньо чрез клауза за обратно откупуване. В наши дни клубовете не могат да харчат много пари всеки сезон. Какво се случва в Реал (Мадрид) и Барселона, не знам, тъй като не съм там", допълни бившият треньор на Барса и Байерн.

Манчестър Сити и Ливърпул ще се срещнат тази неделя в мача за трофея Къмюнити Шийлд.