Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изрази недоволството си от намесата на съдиите от стаята за видеопомощ (ВАР), които първоначално отмениха изравнителния гол на съперника от Юнайтед, но след това го зачетоха.

Срещата на "Олд Трафорд" завърши 2:1, след като Джак Грийлиш даде преднина на Сити около 60 минути след началото на срещата. Но в 78-ата Бруно Фернандеш изравни, като ситуацията предизвика дискусии и смущение заради неубедителните съдии и намесата на ВАР. Първоначално съдиите дадоха засада на Рашфорд, който позволи на Бруно Фернандеш да нанесе удара. Рашфорд атакува топката, но не игра с нея, веднага маркирано действие от страничния съдия. Главният съдия Стюърт Атуел трябваше да се консултира с колегите си във ВАР-стаята, преди да промени решението и да потвърди 1:1.

"Те, Юнайтед са невероятен отбор от гледна точка на прехода от фаза във фаза на играта. Преди почивката наистина започнахме добре, контролирахме всичко добре. Но в някои моменти не бяхме на правилните си позиции, започна Гуардиола след мача.

"Рашфорд е в засада, Бруно не е в засада. Въпросът обаче е във влиянието върху ситуацията. Когато един играч е на границата на наказателното поле и стреля и друг е пред вратаря и не докосва топката, ситуацията се променя при всички положения. Решението на този стадион е, че те не вярват, че Рашфорд се намесва. Това е "Олд Трафорд", ние трябва да играем много по-добре, както на "Анфийлд" или дори да го правим много по-добре, обяснява Гуардиола.

"Аз обаче съм горд, че дойдохме тук и играхме по този начин, с характер. Направихме фантастичен мач. Не ми пука дали ще спечелим "Карабао Къп" или Висшата лига, след като се представяме по този начин. Все още има много точки, за които ще се борим. Ще видим докъде ще стигнем, допълни испанският специалист.