Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиона бил заинтересован от треньорския пост в Арсенал след напускането си на Байерн в края на миналия сезон, твърди sport.es.

Според каталунското издание 46-годишният испански специалист бил склонен да приеме предложение на „топчиите” преди това на „гражданите”. Босовете на „артилеристите” искали Гуардиола да наследи Арсен Венгер, но 67-годишният фрацузин не пожелал да освободи поста си.

Арсен Венгер пое Арсенал през 1996 година и превърна отбора в постоянен участник в Шампионската лига. За последно обаче „артилеристите” спечелиха шампионската титла във Висшата лига през 2004 година, а феновете са крайно разочаровани от поредното отпадане от най-престижния клубен турнир на фаза 1/8-финали и то след две кошмарни загуби с по 1:5 от Байерн. Стигна се дори до шествие и протест на привържениците по улиците на Лондон срещу продължаването договора на Венгер. Това се случи преди победата на Арсенал срещу тима от пета дивизия Линкълн Сити (5:0) и класирането за 1/2-финалите на турнира ФА Къп – Купата на Англия.

ВСИЧКО ЗА ФА КЪП - ТУК !!!

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА