Илкай Гюндоган за първи път разкри любопитни подробности за трансфера си от Борусия (Дортмунд) в Манчестър Сити и, че получил информация от бившия си треньор при вестфалци Юрген Клоп.

„Честно казано го попитах дори за съвет дали Висшата лига е правилна за мен. Той потвърди това и заяви, че ще се чувствам страхотно, а начинът на игра ще е перфектен за мен. Беше хубаво, че той потвърди моите впечатления”, споделя 25-годишният халф пред Sport Bild.

Друга причина за трансфера на Гюндоган в Манчестър Сити бил Хосеп Гуардиола, поел „гражданите” от този сезон, след като до миналия бе начело на Байерн. „Той има невероятно излъчване и аура. Всеки, който има малко понятие от футбол, вижда това, че футболът под ръководството на Пеп винаги и е екстремно доминиращ, но и екстремно успешен. Аз бях първият играч, който той искаше да привлече, въпреки че тогава още бях контузен. Мисля, че това казва някои неща. Той със сигурност има много високи изисквания. Ако обаче те се изпълнят, човек ще продължи да се развива на 100%”, допълва Гюндоган.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА