Манчестър Юнайтед записа второ поредно домакинско равенство, завършвайки 1:1 с Евертън в среща от 31-ия кръг на английската Висша лига и запази петата си позиция във временното класиране.  „Карамелите” не бяха побеждавали на „Олд Трафорд” от 1992 година и бяха близо до успеха след гола на Фил Ягиелка (22) през първата част, но завърналият се след наказание шведски голмайстор Златан Ибрахимович (90+4) в последните секунди спаси „червените дяволи”.

Ибрахимович се завърна в състава на домакините след изтърпяно наказание, а възстановеният от контузия Пол Погба се появи на терена след почивката.

“Червените дяволи” имаха инициативата, но нелеп гол обърка тотално плановете им. В 22-ата минута след центриране в наказателното поле на домакините Маркос Рохо опита да спре топката с гърди, но Фил Ягиелка някак си я отклони с гръб към вратата и тя мина между краката на Давид Де Хеа за 0:1. Това бе първи гол на защитника от 672 дни насам. За последно той се бе разписал 2 май 2015 година. Ягиелка стана и 17-ият различен играч на Евертън с гол от началото на сезона, което си е рекорд за Висшата лига през настоящата кампания.

Юнайтед можеше да изравни още до почивката, но след удар на Дейли Блинд от фаул топката се удари в гредата. Ерера опита да вкара при добавката, но от малък ъгъл стреля над вратата. Малко след това и Майкъл Карик пропусна да се разпише.

През втората част в 55-ата минута и влезлият като резерва Пол Погба тресна гредата, след като засече с глава центриране на Ашли Йънг отдясно. Това беше шеста греда на сметката на френския национал от началото на сезона, като пред него е само Кевин Де Бройне от Манчестър Сити с осем удара в гредата.

Натискът на домакините доведе до гол в 71-ата минута на Златан Ибрахимович, но бе отсъдена спорна засада на шведа и попадението бе отменено. Нападателят бе на една линия с последния в отбраната на гостите и може само ръката му бе с една идея по-напред в засада.

В заключителните минути се играеше предимно в половината на „карамелите”, които опитваха редки контраатаки. Така се стигна до последните секунди на четирите минути добавено време, когато Ашли Уилямс спря с ръка удар на Люк Шоу към вратата и получи директен червен картон. Златан Ибрахимович пък се разписа от дузпата и с 16-ия си гол от началото на сезона донесе точката на домакините. Мениджърът на Евертън Роналд Куман пък пропусна да запише рекорд и да стане първият треньор с три поредни победи като гост на “Олд Трафорд”, след като предните два успеха на холандеца бяха начело на Саутхемптън.

Така след 12-ото равенство и девето домакинско този сезон Манчестър Юнайтед остана на пето място в класирането с 54 точки, с 4 по-малко от четвъртия Манчестър Сити. Евертън е на седма позиция с 51 точки, колкото има и шестият Арсенал.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА