Илия Груев игра 71 минути за Лийдс при головото равенство 3:3 с Портсмут като домакин на старта на сезона в Чемпиъншип.

Българският национал имаше чудесна възможност да открие резултата още в 7-ата минута със страхотен шут от пряк свободен удар, но топката срещна гредата.

180 секунди по-късно тима от "Елън Роуд" получи право на дузпа. Зад топката застана Паскал Страйк, който не остави шансове на вратаря Уил Норис.

В 23-ата минута Марлон Пак от Портсмут намери Елиас Сьоренсен, който беше непокрит и последния възстанови равенството. До края на полувремето гостите осъществиха обрат чрез Калъм Ланг, който вкара с хубав удар от границата на наказателното поле.

В първата атака за втората част Уилфред Нонто от Лийдс вкара за 2:2. Домакините бяха и по-активните в началните минути.

След това двата тима имаха своите възможности, но нови голове не паднаха до заключителните мигове на двубоя. Тогава дойде и кулминация, когато първо гостите получиха право на дузпа. Калъм Ланг застана зад бялата точка и не сгреши, правейки 2:3, но Брандън Арънсън от Лийдс не беше казал последната си дума, вкарвайки за 3:3, носейки точката за домакините.

Същият имаше шанс и да донесе победата, но топката мина на сантиметри от целта.

В следващия кръг Илия Груев и съотборниците му гостуват на Уестбром, докато новака завърналия се в професионалния футбол на Англия Портсмут приема Лутън.