След успеха на Ливърпул за Суперкупата на Европа срещу Челси на дузпи "червените" ще трябва да преглъщат още една вратарска травма след тази на Алисон. Това разкри мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп.

Оказа се, че героят Адриан, който хвана единствената и решаваща дузпа, е получил травма именно в секундите след геройството си. Това се случило по време на празненствата със съотборниците му, когато екзалтиран фен нахлул и се нахвърлил отгоре му.

Така се стигнало до травма в глезена, която най-вероятно ще го извади от състава за гостуването на Саутхямптън тази събота от 17 часа. 

"Щеше да ни помогне много, ако той беше на 100% готов за събота. Не разбирам света, който живеем как някой фен прескочи преградите, влезе и почна да тича към него, гонен от охранители, но в сетния миг се подхлъзна и нарани неговия глезен. Лудост е. Вчера беше подут и говорих с него. Сега е тук и се чувства много по-добре от вчера, но ще трябва да видим", каза Клоп.

Ако Адриан не играе в събота, това означава, че под рамката на вратата за Ливърпул ще застане 35-годишният Анди Лонерган. Стражът е буквално от дни в отбора, както самият испанец, но разликата е, че британецът никога не е играл във Висшата лига на Англия, а в по-долните нива.
ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ