Адриан Сан Мигел съвсем наскоро стана новият вратар на Ливърпул като един от последните ходове в трансферния прозорец в Англия. Лято, което клубът от „Анфилд“ прекара далеч от светлите на прожекторите. Случаят с испанския вратар е най-добрият пример за това, тъй като той дойде без пари. Беше свободен агент след приключването на договора си с Уест Хям.

Контузията на Алисон по време на първия мач от новия сезон във Висшата лига срещу Норич предизвика неочакваната поява на терена за Адриан и мечтания дебют за него в кипящия „Червен колизеум“. Мениджърът на „червените” Юрген Клоп потвърди след двубоя, че травмата на бразилеца ще го извади от сблъсъка за Суперкупата на УЕФА с Челси в Истанбул. Всичко сочеше, че Адриан е избраният от съдбата вратар. Странен обрат в сценария, който позволи на пристигналия като резерва на Алисон страж да напише една от най-любопитните истории в света на футбола за последните две седмици.

Останал без отбор след раздялата с Уест Хям, Адриан беше принуден да работи самостоятелно на базата на скромния клуб Унион Депортива Пилас от Първа андалуска дивизия. Там, близо до дома, в много по-уютна обстановка, усети от първо лице грижата на добре познатата среда.

 

 

Докато не дойде интересно предложение и не се приключи сделката, той работеше в сянка, за да запази жива мечтата си да продължи своя спортен път на най-високото ниво. Този аматьорски отбор, изградил семейна атмосфера,прие с отворени обятия вратаря, който показа в годините способностите си да играе в елита за клубове като Бетис и Уест Хям, че дори и в няколко случая бе викан в испанския национален отбор. Адриан от своя страна не се поколеба да отиде да тренира в тази далечна от камерите и микрофоните среда – истински жест на смиреност.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18)

Тази лятна история, която остана скрита в течение на седмици, сега придобива една огромно романтична аура. Само дни след онази изкарана подготовка, Адриан Сан Мигел изпрати по пощата чек на Унион Депортива Пилас, за да могат от клуба да си купят нужните им спортни уреди и пособия. Това бе неговият начин да покаже огромната си благодарност за позволението да използва базата и да поддържа физическата си форма, докато беше без отбор преди трансфера в Ливърпул.

Сега, след контузията на Алисон, тази история изглежда достойна за пресъздаване в филмова мегапродукция. Истинско торнадо от чувства, усещания, контрасти, места и събития, която постави испанския вратар на първи план в света на футбола – от дебелата сянка до най-горещия фокус на прожекторите.

Като в приказките, Адриан Сан Мигел се превърна в неочаквания герой в сблъсъка за Суперкупата на Европа, където Челси беше победен след дузпи. В рамките на по-малко от два месеца, той стигна от тренирането с аматьорски отбор от Първа андалуска дивизия до спечелването за Ливърпул на четвъртата континентална Суперкупа в клубната история. Спасената дузпа на Тами Ейбрахам не беше единствената му бляскава изява, а той изпъкна в още опасности, пред които тимът му беше изправен.
Естебан Гомес и Кристиан Редондо, „АС”
превод на „Спортал“