Тотнъм спечели с 1:0 при визитата си на градския съперник Фулъм в лондонски сблъсък от 20-ия кръг на английската Висша лига и се доближи на 3 точки от четвъртия Манчестър Юнайтед. Хари Кейн (45+1) вкара красив гол за победата, изравнявайки се с легендата Джими Грийвс на върха в голмайсторската класация на "шпорите". И двамата имат по 266 попадения, като Грийвс поставя рекорда между 1961 и 1970 година.

Мачът на "Крейвън Котидж" започна с 18 минути закъснение след проблеми с пътуването на феновете в района и след това проблеми с комуникационните устройства на рефера Пол Тиърни.

Домакините започнаха по-добре, като в 10-ата минута Боби-Декордова Рийд стреля силно отдалеч, но Юго Лорис спаси. Десет минути след това френският страж отрази и удар на Харисън Рийд, а в 25-ата минута удар с глава на Александър Митрович след центриране на Кени Тете мина покрай вратата.

В края на първото полувреме „шпорите“ взеха инициативата и в 37-ата минута удар на Емерсон бе отразен от Бернд Лено. Фулъм отговори с удар на Уилиан, но Лорис отново се намеси акуратно.

В първата минута от добавеното време защитата на домакините се пропука. Хьон-Мин Сон напредна към наказателното поле и намери Хари Кейн, който с удар от дъгата пред наказателното поле прати топката в долния ляв ъгъл на вратата за 0:1. Така нападателят реализира 199-ия си гол за Тотнъм във Висшата лига в точно 300 мача с екипа на "шпорите", изравнявайки рекорда на Грийвс от 266 гола, който бе недостижим в продължение на 53 години.

Кейн можеше и да подобри рекорда в 58-ата минута, но ударът му от близка дистанция бе спасен брилянтно от Лено.

В 73-ата минута Тим Рийм падна в наказателното поле, но съдията Пол Тиърни сигнализира, че играта срещу него е чиста.

До края на мача домакините бяха по-активни, но натискът им не даде резултат и Тотнъм стигна до така важния успех, след който събра 36 точки на петото място, изоставайки на 3 от четвъртия Манчестър Юнайтед. Фулъм пък остава на седма позиция с 31 точки след втората си поредна загуба в шампионата.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!