Бившият италиански национал и любимец на феновете на Мидълзбро Фабрицио Раванели се предложи за мениджър на тима и смята, че може да му помогне за бързо завръщане във Висшата лига на Англия.

Временният мениджър на Боро Стив Агню вече е провел разговори с президента Стив Гибсън, но за позицията се спрягат още Гари Монк и Найджъл Пиърсън.

„Бях много разочарован от изпадането на Мидълзбро, но сега е важно да се започне на чисто. Необходимо е клубът да покаже амбиция, защото тимът има потенциал за е в Топ 10 на Висшата лига. Бих се радвал да получа шанс да стана мениджър на клуба и ако Стив Гибсън ми се обади ще бъде страхотно”, сподели Раванели, който е водил младежкия тим на Ювентус и френския Аячо през 2013 година.

Бившият италиански нападател бе част от Мидълзбро през сезон 1996/97, когато вкара 33 гола в 52 срещи и помогна на тима да стигне до финалите за Купата на Лигата и в ФА Къп. Изпадането от елита тогава обаче означаваше край на престоя му на „Ривърсайд”.

„За Мидълзбро винаги ще има място в сърцето ми. Имах страхотни моменти в клуба. Надявам се, че един ден отново ще преживея специални моменти там. Искам отново да работя като треньор”, добави 48-годишният специалист.