ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Суперкомпютърът на име Betsie направи изчисления и нареди крайното класиране на английската Висша лига този сезон. Битката за титлата навлиза във финалната фаза, а Ливърпул е лидер с точка аванс пред актуалния шампион Манчестър Сити и две пред Арсенал, който бе в борбата за трофея и миналия сезон, но изтърва 8 пункта преднина и "гражданите" ликуваха. 

Най-новото изследване е направено база изминалите 27 кръга в елита на Англия, както и вероятности сведени до максимална успеваемост. Според проучването надпреварата ще продължи до края и "артилеристите" ще изпреварят мърсисайдци с реализирани 9 попадения повече - 61 срещу 52 гола, за да грабнат титлата, а иначе и двата тима ще съберат по 86 точки.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Манчестър Сити ще остане на трето място с 84 пункта, а топ 4 ще затвори Астън Вила, който ще събера 70 точки и ще изпревари Тотнъм за място в груповата фаза на Шампионска лига през следващия сезон. "Шпорите" ще съберат 66 точки на петата позиция, а Манчестър Юнайтед ще завърши шести с 57 пред Нюкасъл с 56, Челси с 55, Уест Хям с 54 и Брайтън с 53 в топ 10.

Суперкомпютърът определи, че новаците Лутън, Бърнли и Шефилд Юнайтед ще се завърнат в Чемпиъншип през следващия сезон, събирайки съответно 30, 23 и 22 пункта.

Любопитното е, че преди година същият суперкомпютър прогнозира пак титла за Арсенал и не позна, а запратените от него в Чемпиъншип тимове на Евертън и Нотингам оцеляха, но пък Саутхемптън не успя да се спаси от изпадане.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ СПОРЕД СУПЕРКОМПЮТЪРА BETSIE ЗА СЕЗОН 2023/24:

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!