Лийдс и Челси завършиха 0:0 в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. Така "сините" от Лондон загубиха две точки, а борбата за място в Шампионската лига е ожесточена. Челси е четвърти в момента с 51 точки, следват Уест Хям - пети с 48 и два мача по-малко, шести е Евертън с 46 и също с две срещи по-малко от тима на Томас Тухел. Лийдс пък е на 12-ото място с 36.

За "сините" от Лондон това беше 12-ти пореден мач без загуба след заставането на Томас Тухел начело на отбора.

Двата тима започнаха агресивно и от самото начало преследваха гола, което доведе до открит футбол и положения пред вратите. 

Първата добра ситуация бе за "сините". Пулишич подаде отлично на Хавертц, който не успя да реализира от изгодна позиция. Секунди по-късно Тейлър Робъртс прати топката в мрежата на Челси, но попадение нямаше, тъй като Бамфорд бе в засада, когато получи топката преди да намери Робъртс.

В десетата минута след отлична комбинация на гостите Ейлинг в опита си да изчисти уцели Йоренте и топката се върна назад, като се удари в гредата зад Мелие. Малко по-късно Робъртс бе близо до гол, след като стреля, топката мина над Менди и се удари в гредата. 

Второто полувреме стартира със страхотно положение за Челси. Кай Хавертц проби в наказателното поле на Лийдс и стреля силно, но Мелие отрази удара му. В 52-ата минута Чилуел опита да прехвърли отляво стража на домакините, но неточно. 

В 59-ата Пулишич стреля, но Мелие улови топката. В 72-ата минута Рюдигер отправи силен удар от над 20 метра и принуди стража на Лийдс да прави спасяване. В края Хъдсън-Одой преодоля няколко играчи на домакините и стреля силно, но френският страж на домакините блесна с ново спасяване и срещата приключи 0:0.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА