Известният италиански журналист Джанлука Ди Марцио обяви, че мениджърът Антонио Конте ще напусне Тотнъм в края на сезона.

“Новината, която мога да ви кажа със сигурност е, че Антонио Конте ще напусне Тотнъм в края на сезона. Няма я искрата. Договорът му изтича и клубът не го е потърсил за подновяване. Клубът не харесва честите критики. Конте иска играчи, с които да печели, докато клубът предпочита да продава. Семейството му, освен всичко останало, е в Италия”, сподели Ди Марцио пред Sky Italia.

Бившият наставник на Челси застана начело на Тотнъм през ноември 2021 година, сменяйки на поста Нуно Еспирито Санто, след което изведе “шпорите” до класиране в топ 4. Те обаче са крайно неубедителни в последно време - само четири точки от последните си четири мача в първенството, заемайки пето място във временното класиране, на шест точки от топ 4.

Маурисио Почетино и Томас Тухел вече са спрягани за заместници на Конте. Твърди се, че предпочитанието на ръководството на клуба е Почетино да се завърне начело на отбора.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!