ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Манчестър Сити живна след загубата с 0:1 в манчестърското дерби преди няколко дни и стигна до феноменален обрат от 0:2 до 4:2 у дома срещу Тотнъм в отложен мач от седмия кръг на английската Висша лига, за да съкрати до 5 точки аванса на лидера Арсенал, който е с една среща по-малко.

Домакините очаквано владееха повече топката, но не създаваха голови опасности. Рико Люис бе близо до гол за тях в 39-ата минута, когато опита късмета си от дистанция, стреляйки в долния десен ъгъл, но вратарят Юго Лорис спаси. Три минути след това Ерлинг Холанд бе изведен с пас по въздуха в наказателното поле и остана очи в очи с Лорис, но не успя да го преодолее. Минута след това Родри центрира към Холанд, който стреля с глава, но на сантиметри над вратата.

Натискът на "гражданите" не даваше резултат, а в 44-ата минута те вече бяха изоставащи в резултата. Деян Кулушевски се възползва от грешка в защитата на домакините и вкара топката във вратата на Едерсон. Три минути по-късно Емерсон стигна до отбита топка в близост до точката за дузпата и с глава преодоля сънародника си Едерсон за 0:2.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Манчестър Сити възкръсна за две минути след почивката. В 51-ата минута Хулиан Алварес бе забравен от защитниците  на гостите и намали за 1:2. Две минути по-късно Рияд Марез центрира и Ерлинг Холандс глава от непосредствена близост изравни за 2:2.

След час игра хубав пас на Деян Кулушевски стигна до Иван Перишич, който стреля, но опитът му бе отклонен в гредата от защитник. Три минути по-късно Рияд Марез показа прекрасна техника, отнемайки топка в близост до наказателното поле, след което навлезе в него и с техничен удар направи пълния обрат за 3:2.

В 89-ата минута Рияд Марез бе изведен сам срещу Лорис и го прехвърли за крайното 4:2.

Така Манчестър Сити събра 42 точки на второто място и изостава на 5 от Арсенал, който е с мач по-малко. Тотнъм е пети с 33 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК