Норич изпадна от английската Висша лига след загуба с 0:2 при визитата си на Астън Вила в мач от 35-ия кръг.

Резервата Дани Ингс изигра ключова роля за успеха на Вила, като се отчете с гол и асистенция и изкачи бирмингамци на 13-а позиция в класирането.

"Канарчетата" са последни в таблицата с 21 точки и от следващия сезон се завръщат във второто ниво на английския футбол Чемпиъншип.

Кристъл Палас обърна Саутхямптън с 2:1 като  гост в друга среща от кръга. "Светците" поведоха с гол на Ориол Ромеу в 9-а минута, но Палас изравни чрез Еберечи Езе. Влезлият като резерва Уилфрид Заха донесе трите точки за Кристъл Палас попадение в добавеното време на мача. Палас е 12-и в класирането с 41 точки, една повече от Саутхямптън, който заема 15-о място.

Бърнли взе скъпоценна победа в битката за оставане след обрат с 2:1 при гостуването на предпоследния Уотфорд. Автогол на Тарковски даде аванс на Уотфорд, но с попадения на Джак Корк и Джош Браунхил в последните седем минути Бърнли измъкна трите точки и зае 16-о място с 34 точки. Толкова има и 17-ият Лийдс, който приема по-късно кандидата за титлата Манчестър Сити.