Челси се издъни у дома и завърши 1:1 с Хъдърсфийлд в отложен мач от 35-ия кръг на английската Висша лига. Така "сините" направиха грешна стъпка в битката за топ 4 и участие в Шампионската лига, а "териерите" се спасиха от изпадане.

Домакините доминираха през първата част, но не успяха да вземат преднина. В началото на второто полувреме Лоран Депоатр (50) ги изненада неприятно с гол за гостите след пас на Мууй. Все пак Маркос Алонсо (62) изравни с голяма доза късмет. Вилиан центрира отляво, Йоргенсен изчисти силно с крак, но топката рикошира в лицето на Алонсо и влезе във вратата. В 84-ата минута "сините" бяха близо до пълен обрат, но удар на Кристенсен с глава бе избит от Льосъл, а след това топката срещна и гредата. Минута преди края вратарят на Хъдърсфийлд спаси силен удар на Мората.

След равенството Челси остава пети със 70 точки, а Хъдърсфийлд е 16-и с 37 и не може да изпадне от елита.

В същото време Лестър удари у дома Арсенал с 3:1 в мач единствено за престиж. Ихеаначо (14), Джейми Варди (76-дузпа) и Рияд Марез (90) бяха точни за "лисиците", които са девети с 47 точки. Пиер-Емерик Обамеянг (53) пък се разписа за "топчиите", които са твърдо шести с 60 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА