Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи предстовщото дерби с Манчестър Юнайтед утре от 22:00 часа като сблъсък между два от най-големите отбори в света. Мърсисайдци са втори в класирането на точка след лидера във Висшата лига Манчестър Сити, докато Юнайтед е пети, на три точки зад четвъртия Тотнъм.

"Това е голям мач, два от най-големите отбори в света. Трябва да се научим да се справяме с напрежението около тези мачове", каза Клоп пред репортери.

"Манчестър Юнайтед иска да се класира в Шампионската лига. Ще бъдат напрегнати 90 минути... това е невероятно важен мач и за двата отбора. Очаквам здрава битка", каза още Клоп.

Германецът също похвали своя колега от Юнайтед - Ралф Рангник за работата, която е свършил, откакто пое временно тима на "Олд Трафорд".

"Не съм говорил с него, откакто е в Англия от уважение, но можете да видите промените, които е направил там", каза Клоп за своя сънародник.

"Юнайтед изиграха някои наистина добри мачове, но дори и когато печелят, е трудно да набират инерция. Но сега те допускат по-малко голове", добави германският специалист.

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах ще търси първия си гол от игра след 19 февруари срещу Юнайтед на Анфийлд, но Клоп добави, че не е обезпокоен от головата суша на египтянина.

"Това е напълно нормален период, през който преминава. Имахме много разговори през времето, през което работихме заедно и в този конкретен момент няма нужда да говорим за ситуацията", каза още Клоп.