Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изригна срещу хората, които правят празничната програма в английската Висша лига. Според германския наставник на световния и европейски клубен шампион не е нормално някои отбори да играят по два мача за по-малко от 48 часа.

"Това определено не е окей. Няма причина повече отбори да нямат повече от 48 часа между мачове в първенството. Нито един от мениджърите няма проблем с двубоите на 26-и, но да играеш и на 28-и си е чисто престъпление. Тази година ние играем на 26-и и 29-и, което си е направо малък празник за нас. Разбирам всички, които се оплакват от това. Те не просто мрънкат, а казват самата истина. Каквото и да говорим обаче, никой не ни слуша", заяви Клоп.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18)

Мърсисайдци спечелиха световната клубна титла миналата събота в катарската столица Доха, побеждавайки носителя на Копа Либертадорес Фламенго с 1:0 след продължения. Лидерът във Висшата лига гостува тази вечер на втория Лестър от 22:00 часа българско време, а в неделя приема Уулвърхемптън от 18:30 часа. Програмата на „червените“ обаче далеч не е най-тежка, тъй като защитаващият титлата си Манчестър Сити гостува на Уулвс в петък от 21:45 часа и приема Шефилд Юнайтед в неделя от 20:00 часа. Брайтън, Евертън, Уотфорд и Манчестър Юнайтед също ще играят по два мача за по-малко от 48 часа.