Mениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се извини за поведението си по отношение на четвъртия съдия след дузпата, която Челси пропусна в 76-ата минута на дербито на „Анфийд”. Тогава вратарят Симон Миньоле спаси удара на потърпевшия бразилец Диего Коста от бялата точка, а Клоп се разкрещя пред четвъртия съдия Нийл Суарбрик.

„Обърнах се към него и му казах: „Никой не може да ни победи”. Разбира се това не е вярно, но това казах в онзи момент. После се обърнах към четвъртия съдия и му се извиних. Казах му: „Извинявай – ти не си точния човек, с който трябва да говоря”. Той пък отговори: Няма проблем. Харесва ми страстта ти. Не съм чувал подобно нещо от рефер досега. Готино е”, сподели Юрген Клоп по повод тази ситуация.

Симон Миньоле бе грешник и герой за Ливърпул в срещата. 28-годишният вратар не внимаваше при гола на Давид Луис в 24-ата минута след пряк свободен удар от около 25 метра, а след това спаси дузпата на Диего Коста в 76-ата минута. Мърсисайдци стигнаха до точката след гол на Джорджинийо Вайналдум в 57-ата минута с глава.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА