Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че отборът му е показал лице при успеха над Кристъл Палас с 3:1 от страшния филм "Доктор Джекил и Мистър Хайд".

„Този мач беше малко като ужаса Джекил и Хайд. Можехте да видите колко добри можем да бъдем през първите 35 минути. След интензивната седмица обаче нямам обяснение защо интензитетът ни спадна толкова сериозно. Бяхме мудни в последната линия, а през второто полувреме нямахме нужната компактност да пресираме високо и дистанцията между линиите не беше добра“, започна Клоп след срещата.

„Играхме с високо изнесена линия и не успявахме да ги оставяме в засада, което, разбира се, е наша грешка. Трябва да опитваш непрестанно да се справяш добре, но накрая се нуждаеш от резултат – това е футболът. Направихме го, борихме се и успяхме. Кристъл Палас е наистина много талантлив отбор, уау. „Отворихме им вратата“ през второто полувреме и те бяха по-готови от нас за вторите 45 минути. Това прави обаче успеха по-сладък за нас, тъй като трябваше да работим много“, добави германският специалист.

„Дузпата беше наистина много важна за крайния резултат. Не видях дали е категорична, но в крайна сметка реферът отиде да я прегледа и се е уверил за себе си. Хората в Палас не са съгласни, а аз го разбирам това. Спечелихме важни три точки в интензивен период, което ще ни помогне да вземем глътка въздух. След паузата започваме отново“, завърши Юрген Клоп.