Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп нападна съдията на мача с Тотнъм Пол Тиърни след равенството 2:2 между двата тима. Германският специалист има сериозни претенции за червения картон на Андрю Робъртсън и в същото време е категоричен, че такъв е бил спестен за голмайстора на домакините Хари Кейн. Клоп се приближи към съдийската бригада след завършека на сблъсъка и поздрави арбитрите, но се обърна към Тиърни със следните думи: "Нямам проблеми с други рефери. Само с теб"

"Има много очевидни неща, които бяха важни в този мач, но някои от тези въпроси трябва да бъдат зададен към господин Тиърни. Разбира се, че Хари Кейн трябваше да бъде изгонен. После изгониха Робъртсън. Но нарушението на Кейн със сигурност бе за червен картон, без дискусия. Имаме ВАР, а той отиде да гледа ситуацията с Робъртсън. Защо не го направи това с Кейн? При ситуацията с дузпата и Диого Жота съдията ми обясни, че Диого е спрял движението си, търсейки нарушение. Ако искаш да стреляш, ти трябва да спреш за момент, защото не можеш да тичаш и стреляш в един и същ момент. Винаги помага, ако си играл футбол в миналото. Като гледаме ситуацията, къде спира той? Не ги разбирам", недоволства Клоп.

"Равенството е окей. Не сме луди да си мислим, че не можем да завършим наравно с Тотнъм, но имаше много решаващи ситуации. Не знам какъв му е проблемът с мен, честно. Нямам идея. Може би в началото бях по-емоционален, но смятам, че има някаква граница, в която това е позволено. Той дойде и ми показа жълт картон за реакция, но предпочитам да беше взел правилното решение на терена", добави германският треньор.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА