Юрген Клоп, който шокира с решението си да напусне Ливърпул след края на настоящия сезон, обясни, че няма шанс да застане начело на друг английски клуб. 

Именитият германец добави, че ще бъде извън футбола за една година.

"Ако ме попитате: "Ще работиш ли някога отново като мениджър?", сега бих казал, че не. Но очевидно не знам как ще се почувствам, защото никога не съм имал такава ситуация", каза Клоп в дългото си интервю за клубната телевизия на Ливърпул.

"Това, което знам със сигурност - никога, ама никога няма да поема различен клуб в Англия от Ливърпул, на 100%. Това е невъзможно да се случи. Любовта ми към този клуб, уважението ми към хората е твърде голямо. Не бих могъл да го направя. Не бих могъл и за секунда да помисля за това. Няма шанс да застана начело на друг отбор във Висшата лига", добави Клоп.

"Това е част от живота ми, ние сме част от семейството, тук се чувстваме у дома си. Няма никакъв шанс да го направя. Но всичко останало, ще работя ли някога отново? Разбира се, познавам себе си, не мога просто да стоя. Ще си намеря нещо друго, с което може би ще се занимавам. Но няма да управлявам клуб или държава поне една година", обясни още германецът.