ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Юрген Клоп изненадващо реши да напусне Ливърпул, обявиха в официално съобщение от клуба. 56-годишният германец ще бъде начело на "мърсисайдци" до края на сезона, след което ще си тръгне от "Анфийлд".

"Ще напусна клуба в края на сезона. Мога да разбера, че е шокиращо за много хора в този момент, когато го чуете. Мога да го обясня или поне да опитам. Обичам всичко, свързано с този клуб, както и с града, и нашите фенове. Уверен съм в решението си. Свършва ми енергията. Нямам проблем, знам го от известно време, че ще трябва да го обявя в някакъв момент. Добре съм, знам, че не мога да върша работата отново, отново и отново. След всички тези години и времето прекарано заедно, след всичко преживяно респектът расте към вас. Дължа ви истината и това е тя", обясни Клоп пред официалния сайт на Ливърпул.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!.

Юрген Клоп е най-успешният треньор на Ливърпул на нашето съвремие. Той пое отбора на 8 октомври 2015 година. Досега е спечелил всичко с "мърсисайдци" - триумфира с Купата на Лигата, ФА Къп, Висшата лига, Шампионската лига, ликува и със Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа. 

"Уведомих ръководството на клуба за решението си още през ноември. Трябва да обясня малко, че може би работата, която върша, хората я виждат отвън, аз съм на тъчлинията, на тренировките и подобни неща, но по-голямата част от всички неща се случват около такива неща. Това означава, че сезонът започва и ти вече планираш почти целия следващ", продължи Клоп.

"Когато седяхме заедно и говорехме за потенциални трансфери, за следващия летен лагер и дали можем да отидем където и да било, се появи мисълта: "Не съм сигурен, че тогава вече съм тук", и сам се изненадах от това. Явно започвам да мисля за това. Миналият сезон беше нещо като супер труден сезон и имаше моменти, в които в други клубове вероятно решението щеше да бъде: "Хайде, много ти благодарим за всичко, но вероятно трябва да се разделим или приключим тук". Очевидно тук това не се случи", каза още германският специалист.

"За мен беше супер, супер, супер важно, че мога да помогна за връщането на отбора в релси. Това беше всичко, за което мислех. Когато осъзнах доста рано, че се е случило, че това е наистина добър отбор с огромен потенциал, супер герои и всичко това, тогава можех отново да започна да мисля за себе си и това беше резултатът", продължи Клоп.
 
"Нека сега наистина да се опитаме да печелим до края на сезона. Външният свят иска да използва това решение, да се смее над него, иска да ни пречи. Ние сме Ливърпул, заедно сме преминали през по-трудни неща. Нека направим така, че да се възползваме от това. Това би било наистина готино. Да изстискаме всичко от този сезон и да имаме още едно нещо, на което да се усмихваме, когато погледнем назад в бъдещето", добави Юрген Клоп пред клубната телевизия на Ливърпул. 

 

A message to Liverpool supporters from Jürgen Klopp.

A message to Liverpool supporters from Jürgen Klopp.

Публикувахте от Liverpool FC в Петък, 26 януари 2024 г.