Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че не очаква нидерландският стълб в отбраната на мърсисайдци Вирджил ван Дайк да се завърне в игра този сезон. Ван Дайк получи тежка контузия в градското дерби на 17 октомври с Евертън, когато вратарят на "карамелите" Джордан Пикфорд с брутално действие причини травмата му - скъсани предни кръстни връзки на дясното коляно.

На днешната си пресконференция преди мача с Брайтън на "Анфийлд" в сряда Клоп бе попитан дали "четворката" на Ливърпул е включен в обновения списък с футболисти на тима за Висшата лига.

Германският специалист отговори по следния начин: "Каквото и да се случи, мисля, че имаме място за Вирджил в листата за Шампионската лига. Мисля, че той си беше в списъка за Премиър Лийг. Никой не ми е казвал, че трябва да променям нещо. Ако имаме място в списъка за Шампионската лига, Вирджил ще бъде в него".

"В момента не знам откъде идват тези неща - никой, нито един доктор не ми е казвал, че има шанс Вирджил да играе пак този сезон. Не искам да казвам, че това е абсолютно невъзможно, но не е вероятно да се случи. Не е вероятно. Излишно е да обсъждаме това", каза още Клоп.

"Ако имаме място, ще ги сложим всички в листата, въпреки че всички медицински лица ни казват, че няма шанс. Ще ги поставим там, защото от време на време вярваме в чудеса. Но ако няма място, трябва да отчетем как стоят нещата и да си кажем: "шансът не е много голям, така че трябва да вземем решение". Но ако те са включени в листата, това ще е само защото се надяваме почти на чудо. Това е", обясни още Клоп.