Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели преди гостуването срещу Манчестър Сити на „Етихад“ утре, че целта на мърсисайдци е финиширане в топ 4 този сезон. Според германският специалист евентуалното отсъствие на голаджията на „гражданите“ Ерлинг Холанд няма да доведе до особена промяна на плановете му за мача.

"Дарвин Нунес не можеше да тренира два-три дни през седмицата, но вчера поднови тренировки и е на разположение. Луис Диас вече участва в малки части от заниманията. Фантастично е, че отново е са нас, но днес няма да тренира. Тази седмица бе първата стъпка към това да се завърне към пълноценните тренировки. Следващата седмица ще увеличим натоварването. На финалния етап сме и той изглежда обещаващо“, започна Клоп за контузените.

„Мачът срещу Манчестър Сити е супер важен. Знаем, че ни предстои огромна седмица. Утрешният двубой обаче в момента заслужава цялото ни внимание. Плановете ми за срещата няма да се променят особено в зависимост от това дали Ерлинг ще играе. В подготовката за този мач се опитваш да направиш така, че да избегнеш финалния пас, с който Ерлинг се включва реално в играта. Той е истински нападател, но те станаха шампиони и без такъв нападател. Никога не знаеш на 100% кой ще играе“, каза още Юрген Клоп.

„Много съм развълнуван от предстоящата седмица. Все едно е седмица с мач в Шампионската лига. Не сме глупави и знаем, че последният ни мач срещу Реал не бе добър. Не бе добър и този с Борнемут. Двубоят преди това бе от световна класа. Трябва да тръгнем оттам“, не можа да скрие емоциите си мениджърът.

„За мен паузата за националните отбори дойде в добър момент. Традиционно завършваме сезоните силно. През миналата година се борехме до последно за четири трофея. През тази обаче отпаднахме от битките за тях рано. Сега единственото нещо, за което се борим, е място в топ 4. Не сме в перфектна позиция, но е възможно да го постигнем“, каза наставникът на мърсисайдци за целта до края на сезона.

„Наби Кейта е аут. Той има мускулна контузия след мачовете на националния си отбор. Тиаго се възстановява добре, но все още не тренира с отбора. Вероятно ще започне през следващата седмица“, завърши Клоп.