Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не спести суперлативи за колегата си от Манчестър Сити Пеп Гуардиола преди очаквания с голям интерес сблъсък между двата отбора.

Двамата специалисти проведоха много запомнящи се битки през последното десетилетие, първо в Бундеслигата и след това във Висшата лига, а в неделя се изправят един срещу друг за последно в английския шампионат преди Клоп да напусне Ливърпул след  края на сезона.

Ливърпул има крехка преднина от една точка в класирането преди мача на "Анфийлд" в неделя, а Клоп може да се похвали с незначително превъзходство в 29-те мача помежду им, с 12 победи срещу 11 за Гуардиола.

"Пеп е най-добрият мениджър в света. Имам наистина добра кариера, но дори не се приближавам до неговите успехи", каза Клоп.

"Не знам как бих могъл да оценявам треньори от миналото, но в моя живот той е най-добрият. Виждам съвършенство, когато се изправя пред него и Пеп определено е това.

Никога не съм се отчайвал, макар че имаше около 3000 футболисти, които бяха по-добри от мен и все още обичах играта. Току-що ми казаха, че имам положителен баланс срещу Пеп... Честно казано, нямам представа как се случи това. Но вие ме питате за най-добрия: той е най-добрият. Бам", каза Клоп.

"Няма съперничество между нас. И двамата сме наистина конкуренти, и двамата искаме да печелим футболни мачове и двамата сме благословени с наистина добри играчи в нашите отбори. Ако се срещнем в бъдеще, ще бъде изпълнено с уважение. Не сме имали възможност да се срещаме по-често, но ще имаме много да си говорим. Определено.

В неделя не става въпрос за това да имам възможност да го победя за последен път – така или иначе не е сигурно, може би във ФА Къп можем да се срещнем отново. Това е голям мач", коментира Клоп.

Той не счита, че мачът в неделя е ключов в битката за титлата.

"Не знам кой играе през уикенда в другите лиги, но това вероятно е мачът на уикенда и възможността да бъда част от това е огромно. Решаващ мач в битката за титлата? Не знам кой го е измислил. Наистина е рано, можем да преминем през всички възможни сценарии. Какъвто и да е резултатът, не мисля, че някой трябва да отваря бутилките шампанско", каза Клоп.

В Ливърпул се надяват защитникът Ибрахима Конате да се възстанови, след като той излезе контузен във второто полувреме на победата с 5:1 в Лига Европа срещу Спарта Прага в четвъртък. 

Очаква се Клоп да върне Мохамед Салах обратно в титулярните си 11, като нападателят на Египет се завърна като резерва срещу Спарта Прага след лечение на контузия.