Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп очаква вълнуващо дерби с Манчестър Сити, което за момента може да се окаже решително за класирането на върха във Висшата лига.

Германецът критикува факта, че срещата с “гражданите” е с толкова рано (от 14:30 ч. българско време), но каза, че се е уморил да обяснява защо ранният мач веднага след международната пауза далеч не е идеален.

"Очевидно английският ми не е достатъчно добър, за да съм сигурен, че всички разбирате, така че защо да губя моето или вашето време", каза Клоп на пресконференцията преди двубоя.

"Опитах се няколко пъти. Каквото и да кажа, винаги ми отговарят и ме питат дали наистина е по-различно като се играе рано. Уморих се да го повтарям", продължи специалистът. 

Ливърпул не е печелил на стадион "Етихад" във Висшата лига от 2015 г. насам, но се намира само на точка зад Сити след обещаващо начало на сезона.

"В събота ще е голям мач, без съмнение. Изправяме се срещу най-силния отбор в света в последните години. Те са изключително силни. Няма нищо, което мога да кажа, което да ги направи по-слаби. Ако имаше, щях да го казвам постоянно”, добави Юрген Клоп.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!