Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп зарадва феновете и обяви, че Трент Александър-Арнолд и Наби Кейта ще подновят днес тренировки с клуба. Двамата почти сигурно ще попаднат в групата на мърсисайдци за двубоя с Уулвърхемптън в неделя.

„Още не знам, ще видим. Трент и Наби ще направят първа тренировка с отбора днес и ще видим резултатите. Бих казал, че има шанс те да бъдат в групата. Ако са в групата, това означава, че могат да играят, но дали могат да бъдат титуляри, или да играят 90 минути, не знам. Но да, мисля, че има шанс да бъдат в разширения състав. Освен тях, никой друг не се завръща“, сподели Клоп на днешната си пресконференция.

Германският специалист разкри, че Алекс Окслейд-Чембърлейн се приближава към завръщането си в игра. Халфът все още не е участвал в нито един мач през този сезон заради контузия в коляното, получена на предсезонния тренировъчен лагер в Австрия.

„Окс изглежда все по-добре. Той вече върши много неща, но как ще се развие ситуацията, ще видим в следващите дни", заяви още наставникът на английския шампион.

Тежко контузеният защитник Върджил ван Дайк пък поднови тренировки във фитнеса. Холандецът се появи за първи път в новата тренировъчна база на „червените” в Къркби и започна тренировки с фитнес треньор. Ван Дайк започва по-сериозни занимания само пет седмици, след като претърпя операция на коляното. Бранителят пострада тежко в мърсисайдското дерби с Евертън на 17 октомври, когато бе контузен брутално от вратаря на „карамелите” Джордан Пикфорд. Първоначалните прогнози за Ван Дайк бяха, че той ще пропусне остатъка от сезона в Англия.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА