Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте избухна и нападна футболистите си след равенството 3:3 срещу Саутхемптън в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. "Шпорите" водеха с 3:1, а в последните 15 минути допуснаха две попадения и загубиха две точки.

„20 години с един и същ собственик и нито един спечелен трофей. Защо? Вината винаги пада върху мениджъра. Виждал съм го да се прави тук и преди, така че рискувате да опетните имиджа на мениджъра, за да защитите другата страна. Можете да смените мениджърите, но ситуацията ще остане. Не може така... Не искам повече да виждам това, което видях днес. Това е недопустимо за клуба, за мен и за феновете“, коментира Конте.

„Клубът носи отговорността на трансферния пазар, всеки треньор, който е останал тук, носи отговорност. А играчите? Къде са играчите? От моя опит мога да кажа, че ако искаш да си конкурентен, ако искаш да се биеш, трябва да подобриш този аспект. И този аспект, мога да ви кажа, е наистина, наистина нисък в този момент. И видях само 11 егоистични играчи, които не искат да си помагат, които не играят със сърце“, добави италианецът, а на въпрос защо е така, той отговори: „Защото така са свикнали. Те не искат да поемат рискове, не искат да играят под напрежение, не искат да играят под стрес. Те не искат да играят за нещо важно."

Тотнъм спечели само един трофей под ръководството на Даниел Леви от 2001 г. насам. Това е Купата на Лигата през 2008 г.

Оттогава те са имали 11 различни мениджъри, включително трима след уволнението на Маурисио Почетино през 2019 г.

„Има още 10 мача до края и някои хора казват, че можем да се борим. С такъв дух, с такъв подход за какво да се борим? За седмо, осмо или десето място. Наистина съм разочарован и искам всички в този клуб да поемат отговорност“, каза още Антонио Конте.