ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Манчестър Юнайтед постигна втора поредна победа във Висшата лига - 2:0 срещу Евертън, и поне временно излезе на третото място в класирането. Точни за "червените дяволи" бяха Скот Мактоминей в 36-ата минута и Антони Марсиал в 71-ата.

Така Юнайтед удължи серията си без загуба на "Олд Трафорд" на 24 поредни мача. Настроението обаче бе помрачено от контузия на най-силния играч на 20-кратните шампиони този сезон - Маркъс Рашфорд. Нападателят напусна принудително терена десетина минути преди края, след като получи травма в слабините. Контузията почти сигурно ще го извади от игра за първия полуфинал със Севиля за Лига Европа през седмицата (на 13 април от 22:00 часа), а може и за по-дълго.

Четвърт час преди края в игра за Юнайтед се завърна Кристиан Ериксен, който два месеца се възстановяваше от контузия. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг отново не разчита на наказания Каземиро и контузените Люк Шоу и Алехандро Гарначо. Изненадата в титулярния състав на домакините бе включването на Хари Магуайър за сметка на Рафаел Варан, който остана резерва. На пейката бе оставен и Вут Вегхорст. Нидерландският нападател напоследък бе неизменна част от стартовите единадесет на Юнайтед. 

Домакините започнаха по-активно. Още в третата минута Джейдън Санчо подаде на Марсел Забитцер в наказателното поле. Австрийският национал бе с гръб към вратата на Евертън, но успя да стреля още с обръщането си. Топката обаче се отклони в крака на Кийн и излезе в корнер. В осмата минута Джордан Пикфорд на два пъти се намеси чудесно - след удари на Рашфорд. Дясната греда спаси "карамелите" в 12-ата минута след изненадващ шут извън наказателното поле на Антъни. При добавката Уан-Бисака пък от няколко метра направи по-трудното, пращайки топката в аут.

Страхотна възможност за гостите пък пропиля Елис Симс в 19-ата минута. Той бе изведен на отлична позиция и стреля по диагонала, но в аут. В следващите минути "червените дяволи" доминираха. 
Логичното се случи в 36-ата минута, когато Скот Мактоминей откри резултата. Продължителна атака на "червените дяволи" завърши с извеждащ пас към нахлуващия в наказателното поле халф и той се разписа в близкия ъгъл - 1:0.

В добавеното време на първата част Пикфорд се намеси решително при изстрел на Антъни.

На почивката Шон Дайш направи една промяна - Виталий Миколенко се появи на мястото на Бен Годфри. "Червените дяволи" обаче продължиха да контролират играта. В 64-ата минута припламнаха искри, в основата на които беше голмайсторът за Юнайтед. Мактоминей подбутна с коляно приклекналия Коулман и това ядоса футболиста на Евертън. В крайна сметка съдията Майкъл Оливър охлади страстите без картони.
 
В 71-ата минута футболистите на Тен Хаг подпечатаха победата си след огромна грешка на Шеймъс Коулман. Топката мина под крака на защитника на Евертън, Рашфорд овладя и продължи към резервата Антони Марсиал, който се разписа за 2:0, останал сам срещу Пикфорд. 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК