Спечелилият титлата Ливърпул се изложи у дома и завърши 1:1 с Бърнли в мач от 35-ия кръг на английската Висша лига. Анди Робъртсън (34) даде аванс на домакините, но Джей Родригес (69) изравни и донесе точка на гостите. Така изключителната серия на мърсисайдци от 24 поредни домакински победи за първенство бе прекъсната. Това е първият случай от 18 месеца, в който Ливърпул не успява да победи на "Анфийлд" в мач от елита на Англия.

Мърсисайдци имаха сериозно преимущество през първата част. Няколко великолепни намеси на вратаря Ник Поуп обаче задържаха резултата без голове. Стражът на Бърнли спаси два удара на Салах и един на Джоунс, но той нямаше какво да направи в 34-ата минута, когато Фабиньо центрира към далечната греда, където Анди Робъртсън насочи топката с глава към обрания ъгъл, прехвърляйки Поуп за 1:0. В добавеното време на първата част вратарят на Бърнли отново спаси гостите, след като изби над вратата си много качествен удар на Садио Мане.

Доминацията на „червените“ продължи и след почивката и в 49-ата минута удар на Фирмино по земя срещната далечната греда, а малко по-късно Къртис Джоунс бе изведен в наказателното поле, но след шута му с левия крак топката премина встрани.

В 69-ата минута Бърнли изненадващо изравни. Тарковски успя да се пребори и да свали с глава дълго подаване в наказателното поле на Ливърпул, след което Джей Родгригес намери много добре топката и с удар по земя направи 1:1.

В 84-ата минута Гудмундсон препъна Робъртсън на границата на наказателното поле и домакините поискаха дузпа, но не получиха такава, а нямаше и намеса на ВАР. Три минути по-късно мърсисайдци имаха късмет, след като Гудмундсон шутира и топката срещна напречната греда.

След равенството Ливърпул има 93 точки на върха, а Бърнли е девети с 50 точки и една повече от Тотнъм, който утре приема Арсенал в лондонско дерби.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА – 34 КРЪГ
От събота
Норич – Уест Хям 0:4

0:1 Михаил Антонио (11), 0:2 Михаил Антонио (45+1), Михаил Антонио (54), 0:4 Михаил Антонио (74)

Уотфорд – Нкасъл 2:1
0:1 Дуайт Гейл (23), 1:1 Трой Дийни (52-дузпа), 2:1 Трой Дийни (82-дузпа)

Ливърпул – Бърнли 1:1
1:0 Анди Робъртсън (34), 1:1 Джей Родригес (69)

От 19:30 часа: Шефилд Юнайтед – Челси
От 22:00 часа: Брайтън – Манчестър Сити

В неделя
От 14:00 часа: Уулвърхемптън – Евертън
От 16:15 часа: Астън Вила – Кристъл Палас
От 18:30 часа: Тотнъм – Арсенал
От 21:00 часа: Борнемут – Лестър

В понеделник
От 22:00 часа: Манчестър Юайтед - Саутхемптън

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА