Кристиано Роналдо е отказал да се присъедини към подготовката на Манчестър Юнайтед, съобщи известният журналист Фабрицио Романо. Голмайсторът на "червените дяволи" е посочил семейни причини, а на "Олд Трафорд" са приели обяснението му. 

Тимът започнаха занимания под ръководството на новия мениджър Ерик тен Хаг миналата седмица, но днес трябваше да се присъединят всички футболисти, които бяха част от националните си отбори за мачовете след края на сезона. 
37-годишният Роналдо поиска да напусне Юнайтед, за да може да играе в Шампионската лига. От клуба са наясно с желанието му, но твърдят, че не продават звездата си, подчертавайки, че той е част от проекта за новия сезон. 

Агентът на Роналдо Жорже Мендеш обаче търси нов клуб за футболиста. Кристиано беше в подобна ситуация и миналото лято. Тогава се твърдеше, че иска да напусне Ювентус, но дълго време трансфер така и не се случваше. Три дни преди края на трансферния прозорец Роналдо все пак получи това, което иска, завръщайки се в Манчестър Юнайтед.

"Червените дяволи" заеха шестото място във Висшата лига през миналия сезон и през новия ще участват в Лига Европа.