Кристъл Палас завърши 2:2 при визитата си на Борнемут в среща от 33-ия кръг на английската Висша лига и спечели важна точка в битката за оцеляване. „Орлите” от Лондон на два пъти повеждаха в резултата след голове на Лука Миливоевич (47) и Уилфред Заха (75), но „черешките” изтръгнаха точката на своя „Виталити” с попадения на Лис Мусет (65) и Джошуа Кинг (89). Така Кристъл Палас остана над опасната зона, заемайки 17-а позиция с 31 точки и има три аванс пред 18-ия Саутхемптън, който е с два мача по-малко. Борнемут е 11-и с 35 точки.

Хъдърсфийлд пък завърши 1:1 при визитата си на Брайтън. Домакините поведоха в 29-ата минута, когато датчанинът Йонас Льосъл си вкара автогол. Радостта на „чайките” обаче бе кратка, тъй като Стив Мюние (33) изравни за „териерите” и им донесе точка. В 74-ата минута Прьопер от домакините получи директен червен картон. Хъдърсфийлд остава над зоната на изпадащите с 32 точки на 16-а позиция и 4 аванс пред 18-ия Саутхемптън. Брайтън е 13-и с 35 точки.

Уест Бромич направи 1:1 срещу гостуващия Суонзи и остава твърдо на дъното. Джей Родригес (54) изведе „дроздовете” напред в резултата след пас на Саломон Рондон, но Тами Ейбрахам (75) донесе точката за „лебедите” след асистенция на Сам Клукас. Така Уест Бромич остава последен с 21 точки, а Суонзи е на 15-о място с 32 точки и има аванс от 4 пред опасната зона.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА