Защитникът на Манчестър Юнайтед Люк Шоу реши да защити подложения на жестоки критики бивш мениджър Жозе Моуриньо и заяви, че португалецът трябва да получи нужното уважение за постигнатото от него на "Олд Трафорд". Специалния бе уволнен в началото на миналата седмица заради лошите резултати на „червените дяволи“ от началото на сезона във Висшата лига. Любопитното е, че Моуриньо често критикуваше защитника.

"Не е много приятно, когато нещо толкова голямо се случи в клуба, но мисля, че всички ние, играчите, трябва да покажем уважение. Хората бързат да забравят какво направи Жозе за Юнайтед, трите трофея, които спечели. Той направи много. Единият от трофеите (б.р. Лига Европа) клубът никога не бе печелил. Така че хората трябва да го уважават и да помнят какво е направил. Не само играчите, но и феновете", сподели Люк Шоу за португалеца.

"При всеки мениджър, при всякакви обстоятелства, това е начинът, по който Манчестър Юнайтед се очаква да играе. Движехме топката по-бързо, бяхме по-ефективни. В предишните мачове имахме положения, но не се възползвахме от тях", каза още бранителят след победата с 5:1 при визитата на Кардиф в първия мач под ръководството на Оле Гунар Солскяер.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019