Брайтън победи с 2:1 Манчестър Юнайтед в първата среща от втория кръг на Висшата лига. Дани Уелбек даде преднина на "чайките" в 32-ата минута. 33-годишният нападател, който е юноша на "червените дяволи", е първият бивш играч на Юнайтед, отбелязал 5 гола срещу тях в мачове от Висшата лига. Попадението на Уелбек беше още по-специално - стотно в кариерата му.

Само две минути след гола му и Маркъс Рашфорд се разписа. Попадението на нападателя на "червените дяволи" обаче беше отменено заради засада. Така почивката дойде с минимален аванс за футболистите на 31-годишния мениджър на "чайките" Фабиън Хюрцелер - 1:0.

Амад Диало изравни резултата в 60-aта, а пълната драма настъпи в петата минута на добавеното време, когато Жоао Педро донесе успеха на домакините - 2:1.

"Червените дяволи" започнаха по-добре и владееха инициативата в началните минути. Първото добро положение дойде в 11-ата минута, когато центриране отляво на Диого Далот достигна до Амад Диало, но мерникът на котдивоареца изневери. 

Постепенно играчите на Брайтън вдигнаха процентите си на притежание на топката. Точно след изминаването на половин час игра няколко футболисти в червено направиха последователни грешки, което доведе до повишаване на напрежение пред наказателното им поле. Центриране отдясно не бе пресечено от Хари Магуайър, топката достигна до Кауро Митома на фланга, японецът успя да пусне успоредно подаване, а необезпокояван Дани Уелбек реализира за 1:0. Това бе юбилейното попадение номер 100 за юношата на "червените дяволи" в кариерата му.

Избраниците на Ерик тен Хаг изравниха секунди след подновяването на играта, когато центриране отдясно на Диало достигна до Рашфорд, той трябваше на два пъти да стреля след хубави намеси на Джейсън Стийл, но в крайна сметка промуши топката в мрежата. Съдията обаче вдигна флага, маркирайки засада. Малко след това Мейсън Маунт също стреля опасно.

Ерик тен Хаг направи промяна още на почивката, когато пусна на терена голмайстора от първата среща с Фулъм (1:0) Джошуа Зиркзее на мястото на Мейсън Маунт. Още в първата минута пък Джеймс Милнър стреля опасно покрай лявата греда на Андре Онана. Играчите на Брайтън бяха много близо до второ попадение пет минути след началото на втората част, когато първо Жоао Педро отне от Лисандро Мартинес, напредна много добре и подаде към Джеймс Милнър. Ветеранът стреля, но топката бе изчистена малко пред голлинията.

Минута по-късно Зиркзее подаде на Бруно Фернандеш в наказателното поле, но португалецът не пое добре топката и не успя да се възползва от шанса.

В 59-ата минута центриране от корнер бе засечено от голмайстора до момента Дани Уелбек, който с глава нацели горната греда на вратата на Онана.

Точно след изминаването на час игра Амад Диало бе изведен на ръба на засадата, напредна отлично, нахлу опасно в наказателното поле и с левия крака стреля, топката се отклони в противник, но все пак влетя в мрежата на Джейсън Стийл - 1:1.

В 65-ата минута Рашфорд бе заменен от Алехандро Гарначо. Само пет минути по-късно играчите на Тен Хаг вкараха нов гол. Гарначо стреля, но топката срещна крака на Зиркзее преди да влети в мрежата. Преглед на положението обаче показа, че разположението на играчите в червено в този момент е било такова, че всички те са пред тези на Брайтън, а докосването в нидерландеца го поставя в активна позиция и съответно в засада. Така равенството 1:1 се запази.

В минутите до края двата тима допускаха много грешки в разиграванията и не успяваха да достигнат до по-сериозни положения. Така обаче се стигна до петата минута на добавеното време, когато отново отбраната на Манчестър Юнайтед не се ориентира добре и не успя да изчисти топката, Симон Адингра я пое и центрира към оставения напълно сам Жоао Педро, който с глава реализира за крайното 2:1 и донесе радостта на Брайтън.

БРАЙТЪН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:1
1:0 Дани Уелбек (34), 1:1 Амад Диало (60), 2:1 Жоао Педро (90+5)