Уест Хям и Тотнъм завършиха 1:1 в лондонско дерби от 31-ия кръг на Висшата лига. "Шпорите" поведоха още в петата минута чрез Бренън Джонсън, а в 19-ата Курт Зума изравни за "чуковете". 

Мачът на Олимпийския стадион в английската столица започна с отличен шанс за домакините. Мохамед Кудус проби отляво, след като преодоля Педро Поро и пусна пас към Джаред Боуен в наказателното поле. Английският национал стреля от трудна позиция, изпращайки топката в аут. Отоворът на Тотнъм бе светкавичен. Още в следващата си атака "шпорите" успяха да поведат. Тимо Вернер центрира във вратарското поле, където Бренън Джонсън от близка дистанция успя да насочи топката в мрежата - 0:1.

Футболистите на Уест Хям опитаха бързо да изравнят и успяха. При едно от поредните си нападения, домакините стигнаха до корнер. След изпълнението му Курт Зума пробва удар с глава, но топката се отби в гърба му и влетя в мрежата на Викарио в 19-ата минута - 1:1. 

В 37-ата минута Джеймс Уорд-Праус стреля опасно, вратарят на Тотнъм успя да боксира и да предотврати сигурен гол. 

Втората част започна с добра възможност за Уест Хям. Михаил Антонио стреля от границата на наказателното поле, Викарио спаси.

Малко по-късно Бисума нанесе далечен шут, топката прелетя покрай вратата на "чуковете". Точно след час игра се откри най-добрата възможност за Михаил Антонио в мача. Нападателят на домакините бе изведен очи в очи с вратаря на Тотнъм, но стреля право в ръцете му.

В добавеното време на двубоя Дестини Удоджи имаше великолепна възможност да донесе победата на Тотнъм. Бранителят бе оставен абсолютно сам в наказателното поле и стреля, но право в ръцете на Фабиански и срещата приключи 1:1.

Уест Хям е седми във временното класиране с 45 точки, а Тотнъм е пети с 57 - с 2 по-малко от Астън Вила, заемащ четвъртото място, което осигурява квота за Шампионската лига.

Други мачове от Висшата лига, играни тази вечер:

Нюкасъл - Евертън 1:1

Нотингам - Фулъм 3:1

Борнемут - Кристъл Палас 1:0

Бърнли - Уулвърхемптън 1:1

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!