Завърналият се в Челси бивш футболист и мениджър на лондонския тим говори при представянето си като временен наставник на отбора. Контрактът му е до края на сезона, а от ръководството потвърдиха, че търсят друг човек за поста.

"Това беше доста лесно решение за мен. Това е моят клуб, имам много емоции тук. Аз също съм много практичен човек. Радвам се, че получих възможността и съм благодарен за това. Уверен съм в себе си. Имам добро разбиране за отбора и съм работил с много от тях и преди“, започна Лампард.

„Съвременният футбол има големи отбори и разбирам, че Челси може да е на върха. Спомням си, че бях тук преди и имах това. Може би в краткосрочен план това е нещо положително за мен, защото всеки може да има чист лист. Няма гениален отговор, който да обясни вкарването на голове. Ще работя с повторение и много усилия на тренировъчното игрище“, каза още той.

Франк Лампард бе запитан за Мейсън Маунт, който бе един от любимците на специалиста при първия му период в Челси: „Мейсън винаги е бил фантастичен играч за мен в Дарби и Челси. Знам, че той е имал леки проблеми с контузия. Трябва да говоря с него и да разбера къде е, но знам какво получавам от Мейсън. Той е страхотен играч за Челси“.

„Имам идея къде искам да отида. Благодаря на Бруно, който взе отбора, и на Греъм Потър, когото не познавам толкова добре, но той е добър човек. Имам собствени идеи за Челси до края на сезона. Да се ​​опитаме да вдъхнем най-високо ниво на доверие в групата, за да могат да изпълняват и да показват ниво на страст и енергия в играта си. Искаме да спечелим колкото се може повече мачове. Предстоят ни големи мачове. Трябва да имаме вяра в играчите в отбора, аз имам голяма вяра в тях и ще им го кажа днес“, заяви Лампард.

Временният мениджър на Челси коментира как е получил предложението си за завръщане: Разбира се, беше изненада. Бих се насладил на времето си у дома. Когато говорих с Пол и Лорънс през последните 24/48 часа, те изложиха какво е това сега, това беше решение, до което стигнах“.

„Не мислех, че никога няма да бъда на това място. Аз съм уверен човек, работя здраво и разбирам играта. Не мислех, че един ден ще се върна като мениджър на Челси. По отношение на недовършената работа, не го виждам така. Гледам назад с наистина добри чувства. Тук съм в различна епоха и искам да се справя толкова добре, колкото мога“, допълни Лампард.

В края на своята пресконференция Лампард бе запитан за очакванията му от предстоящите двубои от четвъртфиналите на Шампионска лига: „Това е голямо предизвикателство, но не са ли всички? Готов съм да вложа работата си в това предизвикателство и да го приемам ден след ден. Имам ясна представа какво искам да правя. Най-важното нещо е да говоря с играчите и да ги видя на тренировъчното игрище“.